Reisverhalen
 • REISVERHALEN

  Wil je de wereld zien, maar liever niet alleen? 
  Ga dan mee met onze Esperanto groepsreizen.  2 maal per jaar organiseren wij namelijk een groepsreis met begeleiding door Esperanto Travel. Hieronder kan u alvast enkele verslagen vinden van vorige groepsreizen.

   

   

 • Malta

  15-5-2014:

  Malta, een ongekende parel in de Middellandse zee
  Heeft prachtige plekjes te bieden.

   

  Dat mochten we in mei 2014 ontdekken! We logeerden in Sliema, een levendig stadje tussen Valetta en St. Julian’s.

   

  Malta biedt een perfecte combinatie van cultuur, zon en gastronomie. De hoofdstad Valetta wordt ook wel eens de barokke stad van de ridders genoemd. We werden dan ook onmiddellijk ondergedompeld in de geschiedenis van het eiland tijdens een film “The Malta experience”.

   

  Mdina was dan weer een echt pareltje. Ooit was het de oude hoofdstad. Als je er rond wandelt waan je je terug in de tijd.

   

  Marsaxlokk zal nu voor altijd een leuk beeld geven van de bootjes met levendige oogjes.
  Een prachtig vissersdorpje met dito markt. Echte folklore!

   

  Gozo, het groene zusje van Malta, is een paradijsje voor natuurliefhebbers want bloemenpracht overal! We deden de overtocht per Ferry en de sfeer zat er meteen in.

   

  Het werd een superieur met een hechte groep. We zorgden voor elkaar, genoten van elkaars gezelschap en vooral van de ambiance.


 • Krakau

  2-6-2015:

  Van 2 tot 6 juni 2015 trokken we met een groep van een 35-tal personen naar Krakau.
  Velen onder ons hadden geen idee wat ze van deze stad/ regio mochten verwachten.  Maar iedereen kwam laaiend enthousiast terug!
  Het centrum van Krakau is zeer aangenaam, met prachitge gebouwen, gezellige terrasjes,  imposante kerken,... 

  Buiten het centrum bevinden zich de Wieliczka zoutmijnen. Niet zomaar een zoutmijn maar de oudste van de wereld met maar liefst 300km gangen. Gelukkig mochten we dankzij onze vriendelijke gids met de lift naar beneden, wat ons toch een paar honderden trappen spaarde. 

  Natuulijk stond ook een bezoek aan de concentratiekampen van Auschwitz- Birkenau op het programma.  Een bezoek die iedereen op zijn eigen manier beleefde. Maar zeker niemand onberoerd liet. 

  Tenslotte gingen we ook een dag richting het adembenemde zuiden.  Een regio gekend voor wandelliefhebbers en in de winter voor de wintersport.  Wij deden er een vlottentocht op de Dunajecrivier, tijdens deze tocht konden we volop genieten van deze prachitge natuurregio. Maar ook van de stralende zon, we hebben namelijk de volledige reis zeer mooi weer gehad.


 • Zuid-Afrika

  6-10-2015:

  De mooiste reis die we ooit gemaakt hebben, een unieke beleving,…
  Dat zijn nog maar enkele reacties van klanten die meegereisd hebben van 5 oktober tot 21 oktober 2015 naar Zuid-Afrika!

  Het was inderdaad uniek, veelzijdig en in 1 woord te omvatten als "adembenemend". Elke natuurliefhebber kreeg een warm gevoel van zoveel moois dat in één enkel land te vinden is . Zuid-Afrika biedt alles! Weinig landen kunnen dit evenaren!Op 6 oktober werden we in Johannesburg opgewacht door onze topgids Chris ,die ons 16 dagen lang op een feilloze manier door het land op sleeptouw heeft genomen.Het eerste deel begon in het noord-oosten van het land met de safariparken en de panoramaroute. Wat hadden we geluk om in één voormiddag de "big five" te zien! De safari's konden al niet meer stuk. We logeerden op toplocaties. We schrokken wel van een baviaan die ons kwam wakker maken, maar hoe uniek kan dat eigenlijk wel niet zijn ! De bavianen waren in elk geval echt in de ban van ons Ilse!

  Maar het was niet alleen de fauna en de flora die ons hart heeft gestolen. Het verhaal van Nelson Mandela en de apartheid zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Wat heeft hij veel gedaan voor "de zwartmensen".Je kan alleen maar met een warm gevoel aan deze wereldfiguur terugdenken.

  De kinderen van het dorpje in Swaziland verwelkomden ons met een dansje en waarom niet eens meedoen met die deugnietjes met hun lieve snoetjes.De Swazi zijn echte "cracks" in de ambachtelijke manier van kaarsen maken en glas blazen.

  Het warme water van de Indische Oceaan bracht ons ook heel wat mogelijkheden om te genieten van heel verscheidene vogelsoorten, walvissen , robben,… en nagenieten doen we zeker van de nijlpaarden en krokodillen in St. Lucia.

  We werden gezoend en geknuffeld door Betsy , de meest uitzonderlijke struisvogel van Oudtshoorn! Christel durfde het zelfs aan om een ritje te maken op deze meest snelle vogelsoort! En Astrid moesten we tegenhouden , want onze durf-al wilde dat ook maar al te graag doen.

  Na de fabelachtige tuinroute met de prachtigste bloemen en planten die je je maar kan bedenken was het tijd om af te zakken naar de Kaap. Kaapstad, een echte wereldstad, kon ons echt wel bekoren. Wie ondertussen nog geen souveniertjes genoeg had gekocht kon daar wel nog zijn hart ophalen!

  De dagen werden afgewisseld met heerlijke maaltijden en in Stellenbosch mochten we ook wel genieten van een uitzonderlijk goed glas wijn. We werden verwelkomd op het wijndomein voor een heerlijke proeverij. In "Oom Samie se winkel" was er ook nog de mogelijkheid om iets lekkers van Zuid-Afrikfa mee te brengen.Maar bovenal brengen we prachtige herinneringen mee van een uitzonderlijk mooi land met een warme bevolking.